Telecom nieuws

Wat speelt er in de Telecom wereld? Dat lees je hier!

Gigabit snelheid nu in Utrecht!

Sinds deze week is het dan echt zover! Utrecht heeft samen met Nieuwegein, De Meern en Vleuten – als eerste Internet van Ziggo met downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s. Met de introductie van supersnel gigabit internet zetten we een belangrijke stap in onze ambitie om met GigaNet – het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo – Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst. En we doen dit vrijwel zonder graafwerk.

Met 1 Gbit/s kun je met gemak films en tv-programma’s in de allerhoogste 4K kwaliteit bekijken, zelfs meerdere tegelijk. Je kunt mega-bestanden downloaden en supersnel gamen. De nieuwste game van 45GB is klaar in 6 minuten in plaats van een uur wachten bij de snelheid van een gemiddeld abonnement. Met 1 Gbit/s kun je nu een HD-film van 5GB in 42 seconden downloaden in plaats van de ruim 7 minuten via een gemiddelde verbinding. Of een ultrahoge resolutie 4K-film van 20GB in minder dan 3 minuten in plaats van een klein half uur. Met deze gigabit-snelheid heb je grenzeloze mogelijkheden voor streaming, gaming, downloaden, live muziek, live wedstrijden en virtual reality. En dat allemaal tegelijk, met iedereen in huis.

KPN introduceert nieuwe propositie: KPN Hussel

Wat houdt Hussel precies in?
* KPN introduceert met Hussel een ‘5P’ propositie met flexibiliteit om services aan/uit te zetten.
* Het versterkt hun positie als aanbieder van content van 3e partijen zoals Netflix, Spotify etc.
* Het is een flexibele propositie met Mix & Match mogelijkheden
* KPN biedt een Unlimited propositie die €1 duurder is dan Unlimited bij T-Mobile (€36 vs. €35).
* KPN Compleet wordt niet meer aangeboden.

Hoe speelt VodafoneZiggo hier op in?
Op dit moment is het Proposition & Pricing team alle scenario’s in kaart aan het brengen en bekijkt of het nodig is om (en welke) maatregelen te nemen.

Zenderwijzigingen bij Ziggo

Ziggo voert op 1 november wijzigingen bij digitale tv-pakketten door. Enkele zenders verhuizen naar een ander pakket waardoor meer abonnees naar deze zenders kunnen kijken.

Zo verhuist Cartoon Network op 1 november naar het digitale instapabonnement TV Standaard. De plek van Cartoon Network in het Ziggo Kids-pakket wordt ingenomen door Boomerang. Deze kinderzender blijft ook voor klanten met het aanvullende tv-pakket Ziggo Movies & Series XL beschikbaar. Het Ziggo Kids-pakket is een zogenaamd keuzepakket. Klanten die vaste diensten van Ziggo met mobiele diensten van Vodafone combineren, kunnen een keuzepakket kiezen dat gratis aan hun zender- en contentaanbod wordt toegevoegd. Naast Ziggo Kids kan ook voor Ziggo Sport Totaal en Ziggo Movies & Series L gekozen worden. Naast Boomerang bestaat het Ziggo Kids-pakket ook uit de zenders Nicktoons, Baby TV en Pebble TV. Ook deze zenders worden door Ziggo bij het aanvullende abonnement Ziggo Movies & Series XL geleverd.